Paaseitjes.
Uit het boek van Havermoutje.
Paaseitjes dus met havermout.
Ze zijn raw, best gezond in paasei-termen en voorzien van alleen de goede suikers.
Als je die laatste twee woorden al mag samenvoegen.
En met Pasen maak ik ze gewoon weer.
NODIG
Voor 29 eitjes van elk 14 gram heeft u het volgende nodig. We kunnen maar beter gelijk precies beginnen.
100 gram havermout
kopje vol amandelen
2 el cacaopoeder
250 gram zachte dadels (als ze niet zacht zijn kun je ze 10 minuutjes in heet water weken)
2,5 el amandelpasta
Merg van 1 vanillestokje
100 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
DOEN
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine of blender. Doe de gemalen amandelen in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de chocolade.
Meng alles met je hand goed door elkaar tot je een deegbal hebt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg in de koelkast voor een kwartiertje.
Haal het deeg uit de koelkast en rol eitjes met je handen. Leg ze op een bord bekleed met bakpapier.
Smelt de pure chocolade in een pannetje au bain-marie.
Steek een satéprikker in een eitje en doop in de gesmolten chocolade. Laat goed uitlekken en leg het eitje op het bord. Herhaal dit met de helft van je eitjesvoorraad. Smelt dan de melkchocolade in een pannetje en doop de andere helft van de eitjes in de gesmolten chocolade.
Laat je eitjes afkoelen en de chocolade opstijven in de koelkast.
Variatietips!
Houd een paar eitjes chocoladevrij, of stop een hele amandel in het eitje, rol ze door de gemalen kokos of gehakte noten of door wat boekweitkrispies als je die in huis hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten