Gisteravond heb ik gekookt bij een vriend. Met een tas vol ingrediƫnten ging ik in zijn keuken aan de slag. Binnen een half uur stond een simpel gerecht udon noodles met paksoi klaar. Het toetje was even zo makkelijk en had ik thuis al gemaakt. Als je alles klaar hebt staan, heb je dit in 15 minuten in de koelkast staan om op te stijven. Een soort 15 minutes meal van Jamie Oliver eigenlijk. Alleen geloof ik dat niemand zijn gerechten daadwerkelijk binnen 15 minuten klaar heeft staan. Het is mij in elk geval nog nooit gelukt, zonder nog maar te spreken over hoe de keuken er daarna uitziet. Maar dit zoete gerecht is dus zo gepiept. Echt.
NODIG
125 gr. roomboter
1/2 losgeklopt ei
1 el honing
250 gr. dadels grofgehakt
100 gr. speltbiscuits in stukjes
50 gr. amandelen grofgehakt
50 gr. kokosrasp
DOEN
Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
Smelt de boter op laag vuur.
Klop het ei erdoor.
Voeg honing en dadels toe en verwarm 1 minuut.
Voeg biscuitjes en amandelen toe en warm even door.
Doe alles in de bakvorm en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi voor serveren met geraspte kokos.
(recept uit Kookboek Smakelijck)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten