dinsdag 27 mei 2014

Garnalen op een mousse van avocado










































































Het was in Zuid-Frankrijk, in een idyllisch vestingsstadje waarvan ik de naam even ben vergeten. We waren de stadspoorten nog maar net binnen of we zagen al een mooi restaurantje met een smakelijk Plat du Jour op het buitenbord geschreven. Garnalen op een bedje van avocadomousse. Maar dan in het Frans. Het was zó lekker. Eenmaal thuis heb ik geprobeerd de mousse na te maken. En dit is het resultaat. Drink hem met een ijskoud glas Chardonnay of een kop thee. Dat schijnt helemaal hip te zijn. In dit geval zou ik dan kiezen voor citroenthee.
Delicieux, oui chef, delicieux!

NODIG
Voorgerecht voor 2 personen
100 gram Hollandse garnalen
1 rijpe avocado
1/2 klein teentje knoflook
klein scheutje olijfolie
peper/zout
5 gepelde pinda's
mespunt chilipoeder
volle tl mayonaise
2 bladen Romeinse sla
1 knijp citroensap
staafmixer

DOEN
Pak de staafmixer en pureer de avocado met alle ingrediënten tot een zachte mousse.
Proef tussendoor. Doe de sla in een mooi glas, bord of theekopje. Schep daar bovenop de avocadomousse en verdeel daarover de garnalen. Serveer met toastjes en een schijfje citroen.

2 opmerkingen:

  1. Ga ik zeker proberen! Leuk je eigen foodblog- ik volg je al op Instagram, nu ook nog lekkere recepten en ideeën bij de foto's: top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! (Je bent de eerste met een reactie, nog leuker!!) Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen