dinsdag 3 juni 2014

Hennepballen




























Wanneer ik op pad ga, neem ik altijd iets te eten mee. Een bakje met noten of een banaan. Deze repen zijn ook perfect voer voor onderweg. Voor als je in een file terecht komt rond lunchtijd,  je na het sporten de bibberitis krijgt of trek krijgt rond 16.00 en geen zin hebt in cup-a-soup. Ik noem maar wat. Met een paar van deze eiwitrijke ballen in je buik kun je zeker weer een uurtje vooruit. Het recept komt uit het mooie kookboek The Green Kitchen.

NODIG
Voor ongeveer 7 repen of 16 balletjes
Droog mengsel
80 g pompoenpitten
50 g gedroogde kokosrasp
40 g hennepzaad
25 g chiazaad

Nat mengsel
10 verse medjooldadels, ontpit
45 ml kokosolie (gesmolten)
15 g cacaopoeder
0,5 tl vanille-extract

20 g havervlokken

DOEN
Doe de droge ingrediƫnten in een keukenmachine en zet kort aan. Het moet nog wel een bite hebben.
Doe de vochtige ingrediƫnten in een keukenmachine en pureer tot een zacht mengsel. Doe alles bij elkaar in een kom en kneed de massa met je handen goed door elkaar. Voeg op het laatst de havervlokken toe. Schep alles in een met bakpapier bekleedde vorm en duw het mengsel goed aan zodat je het lucht eruit drukt. Zet 30 minuten (of langer) in de koelkast. Snijd daarna repen of draai er balletjes van. Ze blijven een week houdbaar in de koelkast.

Tip: Check na het eten je tanden even in de spiegel. Chiazaadjes everywhere!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten