zaterdag 19 september 2015

Apple crumble

Easy does it. Dit flans je zo in elkaar. 
Het is heerlijk, de zoete appels met de wat friszure bessen en de crunchy havermout. 
Als je de 20 minuten oventijd niet meerekent, ben je binnen 10 minuutjes klaar. 
Kan als ontbijt, voor bij de thee of als toetje. 

Apple crumble met blauwe bessen (suikervrij en vegan, 2 personen)

NODIG
2 zoete appels
100 gram blauwe bessen (uit de diepvries of vers in het seizoen)
75 gram amandelmeel
75 gram havermout of vlokken
2 eetlepels rijststroop
snufje kaneel en zout
30 gram kokosolie (gesmolten)
ovenschaal van 15x20 cm

DOEN
Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de amandelmeel, havermout, gesmolten kokosolie, kaneel, zout en de rijststroop in een kom en meng met elkaar totdat je een kruimelig deeg hebt. Zet de kom weg. Snijd de appels in stukken, verwijder het klokhuis. Snijd ze niet in te kleine blokjes dan wordt het appelmoes. Doe de appels in de ovenschaal. Verdeel de bessen erover. Kruimel het deeg over het fruit. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Ook lekker met kwark. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten