woensdag 9 september 2015

Vegan Chocolade & Kokos Bonbons



















































Ze lijken niet op bounties maar zo smaken ze wel.
Dit recept is goed voor 12 bonbons (3x3 cm).
Of 6 repen, of 24 kleine bolletjes.
Het maakt niet uit wat voor vorm je maakt of gebruikt.
Allemaal even lekker.


Vegan chocolade kokos bonbons

NODIG
Voor de vulling:
120 gram geraspte kokos
40 ml gesmolten kokosolie (met kokosgeur)
40 gram santen (kokoscrème)
3 el maple syrup
merg van een 1/2 vanillestokje
snufje zout van goede kwaliteit

Voor de chocolade dip:
140 gram vegan pure chocolade


DOEN
Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en gebruik de pulse knop.
Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en dat de structuur van de kokosrasp nog intact is.
Je wilt niet een papperig kokosmengsel maar een mooie massa met structuur.

Het is nu aan jou wat je wilt maken. Wil je bonbons maken dan is een siliconen bonbon bakvorm handig zoals ik heb gebruikt.  Maar je kunt ook gewoon je handen gebruiken en bolletjes rollen of zelf repen vormen. Goed aandrukken is belangrijk.
Nu zet je de bonbons of repen in de vriezer om op te stijven. Dit duurt ongeveer een uurtje.

Als ze goed stevig zijn haal je ze uit de vriezer en druk je ze uit de vorm, als je die hebt gebruikt.
Breek eerst 70 gram chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
Als de chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
Nu komt het leuke werk. Pak een lepel en vork en doop hiermee de bonbons één voor één in de gesmolten chocolade. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn, hiervoor kun je de lepel gebruiken. Laat uitlekken op de vork en leg de bonbon op een broodplank (of iets anders als het maar in de vriezer past) bekleed met bakpapier. Je zult zien dat de chocola gelijk stolt omdat de bonbons ijskoud zijn en de chocolade warm. Als je alle bonbons hebt gedaan zet je ze terug in de vriezer voor 20 minuten.

Herhaal deze laatste stap nog een keer voor de tweede laag chocolade.
Smelt de tweede portie chocolade au bain-marie en doop de bonbons weer stuk voor stuk met behulp van een vork in de chocolade. Zet weer terug in de vriezer voor 20 minuten.

Als het goed is heb je nu nog een restje chocolade over die je kunt gebruiken om de bonbons te versieren. Neem een plastic boterhamzakje en doe daar de gesmolten chocolade in. Knip een piepklein hoekje af van het het zakje. Als de 20 minuten voorbij zijn, kun je als laatste je bonbons versieren. Laat daarna de bonbons nog een uur opstijven in de vriezer. Als je geduld hebt :-)

De bonbons zijn in een luchtdichte bak twee maanden houdbaar in de vriezer.
Ze zijn vier tot vijf dagen houdbaar in de koelkast.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten