woensdag 25 juni 2014

Courgette spaghetti met Mango&Munt Marinade





























































Vanavond aten wij Courgette spaghetti met Mango&Mint marinade. Een tijdje geleden had ik deze salade gevonden op de site van The Green Kitchen. Het is een heerlijke salade met een beetje pit. Raw! Heel makkelijk te maken op een zomerse avond wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De spaghetti kun je maken met een echte spiral slicer (geen idee of dit apparaat goed werkt). Het werkt ook prima met een rasp, zoals ik heb gedaan. Serveer met stokbrood en gezouten boter. En een lekker koud wijntje.

Voor 2 personen (als hoofdmaaltijd)

NODIG
1 rijpe mango
2 el goede olijfolie
15 blaadjes verse munt
dikke mespunt chilipoeder of meer als je van pittig houdt
2 cm geraspte verse gember
snuf zout en gemalen zwarte peper
hand vol doperwten, even gedompeld in gekookt water (ik heb doperwten uit het vriesvak gebruikt) 
hand vol pistachenoten


















































Pel de mango en snijd in stukken. Pluk 15 muntblaadjes. 
Doe de mango samen met de munt, olijfolie, chilipoeder, gember, zout en peper in de keukenmachine en maal fijn tot een gladde mousse. 


















































Snijd de courgette doormidden zodat je 2 gelijke stukken hebt. Haal de courgette langs de rasp en maak zo mooie lange spaghetti linten. Doe dit ook met het tweede stuk. Doe de spaghetti op een schaal. Giet een deel van de mango-munt marinade over de courgette en mix voorzichtig met je handen. Mix ook de geblancheerde doperwten erdoor. Top je de salade met de pistachenootjes. Doe de rest van de marinade in een bakje en zet op tafel. Direct serveren want courgette laat vocht los als je die te lang laat staan. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten